Uitzendschema

De ronde van Rotterdam PI4RTD

De ronde van Rotterdam PI4RTD heeft een lange historie. In de begin jaren 90 verzorgde OM Freek PA3DNU op een vaste simplex frequentie eens in de 14 dagen op de Rotterdamse ronde op de woensdagavond vooraf aan de clubavond. Helaas viel het aantal luisteraars vaak tegen, door dat men vergat dat de ronde op woensdagavond was.

Met de komst van de twee meter repeater Rotterdam werd het voorstel gedaan in de ALV van 1996 om opnieuw een ronde te starten. Edwin PA3GVQ bood zich aan om de ronde te gaan verzorgen.

Niet veel later werden ook elke 14 dagen de uitzendingen van de verenigingszender PI4AA heruitgezonden. Deze programma's werden eerst gemaakt onder redactie van een groep uit Amersfoort, toen uit Eindhoven en na een onderbreking komen de uitzendingen nu uit Hilversum. De Hilversumse redactie doet één uitzending per maand op de vrijdagavond en de heruitzending in de RTD-ronde is op de zondagavond daarna.

Naast het inmelden van de zendamatateurs kunnen ook de luisteramateurs zich telefonisch of via e-mail inmelden voor de Rotterdamse ronde. Ongeveer 30 minuten voor de aanvang van de ronde wordt het telefoonnummer en e-mail adres bekend gemaakt.

Het inmelden van de luisteramateurs wordt verzorgd door Pleun PA3CYS of door Ruud PA1RJR en Marga PD9MAR.

Nadat Edwin PA3GVQ 12,5 jaar bijna alleen de ronde heeft gedraaid is eind 2007 gekozen voor 4 rondeleiders die afwisselend de uitzendingen verzorgen. Dit zijn: Edwin PA3GVQ, Okko PH2CV, Henk PA0HPV en John PE1GHG. (Sjaak PA1JVS heeft tot 2013 deze taak op zich genomen)

Om 20.30u wordt aangevangen met de ronde
- Inmelden van de zendamateurs
- Inmelden van de luisteramateurs
- Eerste ronde
- Nieuws, afdelingsnieuws, agenda en prikbord
- tweede ronde.


(2015-01-10)5699

[<<] [HOME]
Copyright (c) 2001 - 2017 VERON afd. Rotterdam -- all rights reserved.